Kendőzetlenül

Szia! Winkler Mónikának hívnak. Örülök, hogy itt vagy, és bízom benne, hogy azért, mert kíváncsi vagy rám és főleg azért mert megfordult a fejedben, hogy együtt dolgozz velem.

Egy őszinte bejegyzéssel készülök neked, mert számomra az őszinteség a tiszta kommunikáció nagyon fontos értékrend.

Amikor leültem, hogy megírom ezt a cikket, persze elkezdtem nézegetni más szabadúszó webdesignerek “Rólam” szóló részét, hogy ők miről beszélnek, majd rájöttem, hogy egyáltalán nem vagyok senkihez sem hasonlítható, mint ahogy te sem és senki sem. Én én akarok lenni, és vállalni magamat. Olyan bejegyzést akarok írni, amiből megismered a lelkem egy pici szeletét, amit feltárok.

Van 3 diplomám, talán az első (informatikus mérnök) az, ami miatt érdekelt mindig is a számítástechnika világa, a második (gazdálkodási szakmérnök) ami segít rendszerekben gondolkoznom, és a harmadik (humánerőforrás tréner) ami miatt szeretek emberekkel foglalkozni. Nos, ezt a három képességemet egybegyúrva valamint a kreativitás utáni vágyamat kielégítve lettem webdesigner.

Korábban egyetlen munkahelyem volt, ahol nagyon sok évet ledolgoztam különböző poziciókban. Sikerült mindig előrébb jutnom. Aztán a munkahelyemen  eluralkodott a stressz, állandóan túlóra, rengeteg erőfeszítés, jó szó kevés. Kezdtem érezni, hogy nem akarok ilyen életet élni, ahol elmegy fölöttem az élet és nem élek. A napjaim csak arról szóltak, hogy dolgozok – hazamegyek – alszok, dolgozok – hazamegyek alszok. Alig találkoztam a családdal, és ha sikerült eljutnom edzésre az volt a kánaán. Állandóan azt vártam mikor lesz péntek, vasárnap pedig gyomoridegem volt, mert mindjárt hétfő. Éreztél már ilyet? Kiégtem. Ráadásul ez a fajta kreativitás, amit most átélek teljesen hiányzott az akkori munkámból.

Szerencsém volt. Annyira vágytam egy másik életre, annyit vizualizáltam, hogy egyszer csak ott találtam magam benne. Jelenlegi életemet nagyon szeretem. Budapestről egy vidéki kis faluba költöztem. Párom gazdálkodik, neki segítek mindenben amiben csak tudok. Állatok vesznek körül és a természet. Csodálatos érzés.

Mindig is szerettem tanulni, fejlődni. Esténként, nem szeretek tv-t nézni, mindig olyat csináltam, ami előrevisz. Úgy éreztem alkotni akarok. Tenni valamit, ami maradandó. Segíteni embereknek, hogy előrébb jussanak. Örömet okozni egy alkotási folyamat során. Együtt örülni egy ügyféllel, ha sikereket ér el. Aztán egyszer csak megtaláltuk egymást, én és a webdesigner szakma. Elkezdtem tanulni, eldöntöttem, hogy most végre olyan munkám lesz, amit élvezek is, és úgy érzem megvannak hozzá a képességeim. Hiszek benne, hogy egy jó weboldal fel tudja lendíteni a vállalkozást, egy jó logó egyedivé teszi azt, ezért folyamatosan tanulok. Szeretem átadni a tudásom. Szeretem a jó embereket, akiknek olyan vállalkozásuk van, amivel segítik mások életét. Hiszek az emberi jóságban is.

Egyelőre honlap és logó készítést vállalok, de természetesen sok minden mást is szeretnék tudni, ami ehhez a szakmához köthető. Most például a szövegírással is elkezdtem foglalkozni, de közben a vállalkozás működéséhez szükséges képességeket is tanulom egy mentor programban. Mindezt azért mert egy nagyon de nagyon erős vágy van bennem hogy komplex szolgáltatást tudjak majd nyújtani ügyfeleimnek.

Sokszor annyira izgatott vagyok attól, hogy mennyi mindent akarok még tanulni, hogy teljesen felpörgök. Olyankor a sport segít. Futok és kiegészítem még más erősítő, kondicionáló edzésekkel. Közben lecsillapodok és jönnek az ötleteim. Ami még segíti a kreativitásomat az a torta vagy sütemény sütés, ami a másik kevenc elfoglaltságom.

Egyedül dolgozok, nem adom ki másnak a feladatot, csak velem fogod tartani a kapcsolatot. Nem végzek párhuzamosan több munkát, mert amikor valakinek alkotok át szeretném élni az ő vállalkozásához fűződő érzéseit, hogy ráhangolódjak. Hiszek abban is, hogy az élet olyan emberekkel hoz bennünket össze, akikkel dolgunk van. Minden kapcsolatban, – és itt most a közös munkára gondolok – tanulunk egymástól.

Ha itt vagy, nekünk dolgunk van egymással. 😉

Köszönöm, ha végigolvastad.

Szeretettel: Winkler Mónika

Scroll to Top